KMS XL LUPUS Projecte

Projecte

Antecedents

Em dic Pep Vega. Segurament us preguntareu per què vaig triar desenvolupar el projecte solidari KMS XL LUPUS, que té l’objectiu a través de l’esport de donar suport a la investigació de la malaltia del Lupus, difondre informació sobre aquesta i trobar la seva cura, donant esperança i suport a les persones que la pateixen.

Tot s’origina a finals de l’any 1996, la meva mare, Joana Camps, comença a sentir malestars, amb marcats símptomes de fatiga i a vegades dificultat per respirar. A causa d’això, és ingressada en diferents ocasions a l’hospital de Mataró, i cada vegada que torna a casa, al passar un temps, torna a tenir els mateixos símptomes, fins i tot agreujats. Un dia la seva situació empitjora i sobretot el seu ofec es fa notar cada vegada més, fins al punt d’haver de ser ingressada d’urgències, a l’Hospital Germans Trias i Pujol “Can Ruti”, on se’ns comunica la seva malaltia: LUPUS.

En aquell llunyà ja 1997, els coneixements sobre aquesta afecció eren molt escassos, i tot i que la meva mare era una persona sana i d’hàbits saludables, el Lupus i concretament els “brots”, l’atacaven amb gran força i violència física.

Dins de l’hospital va tenir algunes mILLORES, algunes d’elles importants, però, cada vegada que experimentava un alleujament, semblava que la malaltia, es tornava a activar amb més crueltat i duresa. En molt poc temps, el seu estat de salut va empitjorar radicalment. Tot aquest procés, tot just va durar un mes.

Després de l’últim brot, pel que va ser ingressada a la unitat de cures intensives, va morir la tarda d’un dissabte 5 d’abril de 1997, a l’edat de 43 anys, a l’hospital “Can Ruti” de Badalona.

Des d’aquell mateix dia, després de viure aquesta experiència, la més dramàtica i traumàtica de la meva vida, vaig tenir molt present que volia fer alguna cosa per tornar tot l’esforç, les atencions i el tracte que van realitzar els metges, infermeres i personal de l’hospital, per tenir cura de la meva mare i la seva família propera.

Avui als meus 42 anys, recuperat de el dolor d’aquest aprenentatge, vaig a fer realitat el que em vaig prometre al seu dia i desenvolupar aquest projecte, en col·laboració amb ACLEG (Associació Catalana de Lupus) (més informació a http: //acleg.entitatsbcn .net /), amb el Dr. Ricard Cervera Segura, president de Comitè Científic Assessor de l’Associació Catalana de Lupus Eritematós Generalitzat (ACLEG) i TUGA (https://www.tugawear.com/) fabricant de roba esportiva personalitzada, per intermediació de la plataforma el Mi GRANO DE ARENA i així aconseguir que un gran dia, es compleixi el punt número 4 de l’decàleg de la malaltia: “que els científics descobreixin la causa i la cura del Lupus”.

A la memòria de la meva mare, Joana Camps Miró.
Pep Vega

Objectius

  • Difondre i donar a conèixer al màxim la malaltia del Lupus
  • Recaptar diners per a la investigació i la recerca de la malaltia del lupus a través de la pràctica de l’esport