KMS XL LUPUS Qui sóc

Qui sóc

El meu nom és Pep Vega, i en l’apartat anterior ja heu pogut llegir la meva relació directa amb el Lupus i el perquè de voler desenvolupar aquest projecte solidari.

Sóc nascut a Sant Vicenç de Montalt, al Maresme, provincia de Barcelona, i en aquest poble vaig viure fins als 25 anys. Després he viscut en diferents llocs però sempre en entorns de natura, com ara els Pirineus.

La meva vida sempre ha estat molt relacionada amb el món de l’esport, des de ben petit sempre he estat un apassionat dels esports i un practicant aferrim de diverses modalitats esportives, com el fútbol, el ciclisme, el running, alpinisme…

L’esport ha marcat la meva vida tan a nivell d’afició com de professió, ja que com dic des de ben petit he practicat diferents esports a diferents nivells, en alguns casos a alts nivells. També ens els anys més importants de la meva vida professional, l’esport hi ha estat molt present.

Tot i llegir tots aquests vincles amb el món de l’esport, segurament us preguntareu “com podré realitzar tot aquest projecte i accions”. Us explicaré la meva experiència, la qual em porta a dia d’avui a tirar endavant aquest projecte. Com he esmentat abans, als 25 anys quan acabo els meus estudis, decideixo anar a viure a la Val d’Aran, un lloc molt especial a la meva vida, ja que de ben petit ja hi anava de vacances.

Com dic marxo a viure a la Val d’Aran i allà comença seriosament el meu vincle directe a nivell professional amb el món de l’esport, primer durant quatre temporades treballant a l’estació d’esquí de Baqueira Beret. Però el veritable canvi a la meva vida arribar l’any 2005, quan entro a treballar a l’empresa Trekking Carros de Foc per a tal de desenvolupar un projecte relacionat amb el turisme i l’esport com és la Pedals de Foc. La Pedals de Foc va nèixer com una ruta en bici que recorria l’Àrea periférica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany Sant Maurici, i amb el pas del temps s’ha convertit en la base d’un model pioner alhora d’entendre el cicloturisme i el turisme en general. L’any 2008, vaig deixar de treballar a la societat Carros de Foc.

En aquells moments, vam desenvolupar, Pedales del Mundo, un altre model pioner en el món del turisme, la primera xarxa de rutes en bici. Vam començar amb la Pedals d’Occitània, Pedales de León, Pedales de los Ports, Pedales de Granada, Pedals de Menorca, Bidasoako Pedalak, Pedales de Cantabria… el que avui és Pedales del Mundo, un referent per a tots els amants de la bicicleta.

Dins de tots aquests anys, també vaig anar desenvolupant un altre projecte, la Pedals de Foc Non Stop, la cursa en btt que recorre els 213 kms de la ruta clàssica de Pedals de Foc, però en versió Non stop, és a dir , sense parar. El projecte ha anat creixent d’una forma molt i molt especial. Les proves d’ultrallarga distància en btt, no estaven regulades per cap reglament dins de les federacions, i en l’esperit que em caracteritza vaig voler fer un pas endavant regulant la distància ultramarathon. És així com per primer cop al món l’any 2014 vam aconseguir l’oficilització de la distància i d’aquesta manera també aconseguir un major reconeixement de la prova.

L’any 2014 vam organitzar el primer Campionat de Catalunya de btt Ultramarathon amb la Pedals de Foc, fet que va significar que fos el primer lloc al món on es va disputar un títol oficial de btt Ultramarathon, després vam aconseguir l’oficialitat a Espanya i vam organitzar l’any 2015 i 2016 el Campionat d’Espanya.

El gran fet històric va ser quan al 2017 vam aconseguir el reconeixement internacional per part de la UEC (Unió Europea de Ciclisme) i hem organitzat l’any 2017 i 2018 i 2019 el Campionat d’Europa, fet que repetirem i organitzarem per quarta vegada en aquest proper 2020.

Per tot això que he esmentat anteriorment, la millor manera d’aconseguir els meus objectius respecte el Lupus és a través de l’esport.
I com diu el punt número 9 del decàleg del Lupus, punt que coincideix al 100% amb la meva filosofia de vida:

NO DEIXIS MAI DE SOMIAR I DE TENIR METES A LA VIDA, PERQUÈ AIXÒ ÉS EL QUE ENS FA SENTIR REALMENT VIUS!